Очевидець-ізраїльтянин розповів про погроми в аеропорту Дагестану: "В автобусі я бачив смерть"

Читать на русском

Очевидець-ізраїльтянин розповів про погроми в аеропорту Дагестану:

Очевидець-ізраїльтянин розповів про погроми в аеропорту Дагестану: "В автобусі я бачив смерть"

Шмуель з Єрусалима, який став очевидцем погромів в аеропорту Дагестану, розповів про пережите.

В інтерв’ю газеті Ynet 26-річний Шмуель розповів, що перебував в автобусі, який зупинили погромники в Махачкалі.

Із 45 пасажирів, за його словами, 15 були ізраїльтяни. Він додав, що на борту також були діти, які поверталися з лікування, зокрема дитина на штучній вентиляції легенів.

Шмуель розповів, що сотні людей увірвалися в аеропорт, коли пасажири прямували до паспортного контролю. Поліція евакуювала пасажирів в автобус.

"Люди біжать злітно-посадковою смугою і кидають каміння нам услід. Діти кричать, одну дівчинку ранить осколками розбитого скла. Дуже страшно. Автобус петляє аеропортом, за нами женуться люди, летить каміння. Я закриваю вікно валізою", — сказав Шмуель.

Він додав, що автобус не втік від погоні і натовп зміг зупинити автобус. За його словами, ті, хто зайшли, почали запитувати у пасажирів мусульмани вони чи євреї. Деякі з ізраїльтян в автобусі говорили російською.

"Я не розмовляю російською, але мені допомагає ізраїльтянин, який говорить. Я відповідаю, що я мусульманин, я боюся померти. На щастя, мені вірять. В автобусі я бачив смерть. Якби мені влаштували серйозний допит, вони б зрозуміли, що я ізраїльтянин", — розповів чоловік.

Пізніше, за його словами, прибула поліція і бере автобус під охорону. Пасажирів евакуюють через чотири години після приземлення на неназвану військову базу в іншому місті.

Увечері 29 жовтня в Махачкалі зібралися сотні людей через приліт рейсу Red Wings із Тель-Авіва, яким нібито прибули в Дагестан біженці з Ізраїлю.

Присутні люди перевіряли автівки, які виїжджали з території аеропорту, у пошуках громадян Ізраїлю, а потім прорвалися на його територію, зокрема на злітно-посадкові смуги.

Повідомлялося, що аеропорт звільнили від агресивного натовпу і закрили на тиждень, але пізніше з’явилася інформація, що натовп досі ходить злітною смугою.

Згідно з інформацією МОЗ Дагестану, внаслідок нападу на аеропорт постраждали приблизно 20 осіб, із них 10 було шпиталізовано, двоє перебувають у важкому стані.