Нові правила бронювання: GlobalLogic переведе всіх працівників в Україні на гіг-контракти

globallogic

Станом на початок серпня третій із найбільших IT-роботодавців України GlobalLogic має 50 спеціалістів, працевлаштованих на умовах гіг-контракту. Поступово компанія планує перевести на них усю команду .

Про це повідомив старший віцепрезидент GlobalLogic Андрій Яворський, передає Forbes.

Він пояснив, що компанія вивчає нові правила бронювання співробітників від мобілізації.

"Ми зараз дивимося, як зробити нові. Ситуація починає вирішуватися. Стає зрозуміло, що можна зробити. Водночас новий процес став більш зарегульованим. Тому ми поки що якихось бронювань не зробили. Намагаємося зрозуміти, що для цього необхідно", – розповів Яворський.

За його словами, після розʼяснень процедури бронювання співробітників від Мінцифри, компанія почала процес переведення працівників на гіг-контракти .

"Згідно з вимогами "Дія.City", ми плануємо усіх фахівців компанії залучати як гіг-контракторів. І нових, і дійсних", – пояснює він в інтерв’ю виданню.

Читайте також: До "Дія.City" вже приєдналося 600 компаній, – Мінцифри

GlobalLogic стала резидентом "Дія.City" 29 жовтня 2022 року. На серпень 2023-го в українській команді компанії – 6 500 спеціалістів, з них 1016 людей перебувають за кордоном.

Спеціальний податковий режим для ІТ-бізнесу "Дія City" працює в Україні із початку лютого 2022 року. Компанії-резиденти маються платити 5%-вий податок на доходи фізосіб, мінімальний ЄСВ, військовий збір 1,5% і на вибір 18%-вий податок на прибуток або податок на виведений капітал 9%. Також "Дія.City" передбачає альтернативну форму найму – співпрацю за гіг-контрактами.

Резидентство у "Дія.City" – один з критеріїв для отримання бронювання від мобілізації для ключових співробітників технобізнесу. Наразі отримані раніше бронювання GlobalLogic скінчилися, а нові ще не оформлені.

GlobalLogic – частина японської корпорації Hitachi. Глобальний штат – близько 30 тис. інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2 000 інженерів в Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько тисячі – у Румунії.