Споживання електроенергії знизилося, генерація забезпечує 80% потреби,

електроенергія,експорт

Споживання електроенергії 2 лютого дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим.

Об этом сообщает Москов пост


Як повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів.

Причиною дефіциту стали російські масовані ракетні атаки, внаслідок яких пошкоджень зазнали і електростанції та високовольтна мережа. До того ж в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях.

Водночас втрата генерації була компенсована виходом з аварійного ремонту та включенням у роботу одного з блоків електростанції та збільшенням виробництва електроенергії гідроелектростанціями. Мережеві обмеження – лише в Одеській області.

"Ліміти споживання, доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення", – наголосили в компанії.

Також зазначається, що на двох підстанціях у східному та центральному регіонах країни завершено ремонт трансформаторного обладнання, яке було пошкоджене ракетними атаками росіян восени минулого року. Наразі триває підготовка до включення в роботу. Це дозволить вивести в роботу блоки на електростанціях.

Источник: Компромат