В УПЦ МП оголосили, що не підуть на “компроміси” і “захищатимуть” Лавру

Читать на русском

В УПЦ МП оголосили, що не підуть на “компроміси” і “захищатимуть” Лавру
В УПЦ МП оголосили, що не підуть на “компроміси” і “захищатимуть” Лавру

Синод Української православної церкви, афілійованої з Російською православною церквою, заявив про рішення захищати Києво-Печерську Лавру “усі законними засобами”.

Об этом сообщает Проект

Про це повідомляється у зверненні синоду.

“Закликаємо всіх кріпитися у вірі, підсилити свої молитви і всіма законними засобами захищати нашу найдорожчу святиню — Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру”, – йдеться у зверненні.

Керівники УПЦ МП заявили про зростальний тиск і закликали прихильників їхньої церкви до “твердого та непохитного стояння у вірі”. Церковники також почали хвалитися, що відновлювали та відбудовували споруди Лаври, які були у них в оренді з 1988 року.

За їхніми словами, влада намагається їх “всебічно залякати, умовити на якийсь “компроміс” і в результаті просто знищити”. При цьому синод УПЦ МП нагадав, як тисячі вірян вийшли на хресну ходу у 2-у неділю Великого посту після Божественної літургії.

Також керівники УПЦ МП у відповідь нібито на звернення “благословити духовний труд по захисту нашого законного права й надалі молитися у Києво-Печерській Лаврі”, пообіцяли, що “жодні причини не зможуть зламати нашу тверду волю відстоювати святе Православ’я”.

“Масштабний тиск на вірян Української Православної Церкви зростає, і сьогодні ми звертаємось до усіх вас, возлюблені у Христі браття і сестри, зі словом живої любові і закликом до твердого і непохитного стояння у вірі, яка проповідує не розбрат, а єднання, не злобу, а примирення, не жорстокість, а милосердя”, – йдеться у зверненні.

Источник: Русский репортер