США запровадили санкції проти білоруських автомобільних гігантів МАЗ і БєлАЗ

лукашенко

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до санкційних списків три білоруських компанії, дев’ять фізичних осіб, а також літак Олександра Лукашенко.

Об этом сообщает Инсайдер РУ


Про це оголосив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон, повідомляється на сайті американського Мінфіну.

"Авторитарний режим Лукашенка покладається на державні підприємства та ключових посадових осіб для отримання значних доходів, які дозволяють здійснювати репресивні дії проти білоруського народу. Ми як і раніше віддані покладенню витрат на режим Лукашенка за його придушення демократії та підтримку війни за вибором Путіна", – наголосив Нельсон.

Зокрема, до санкційних списків США внесли:

  • ВАТ "Білоруський автомобільний завод" ("БєлАЗ") і його керівник – це один з найбільших у світі виробників великогабаритних вантажівок і великих самоскидів, санкції щодо нього раніше запровадили ЄС та Канада;
  • ВАТ "Мінський автомобільний завод" (МАЗ) і його керівник – це один із найбільших автовиробників Білорусі та значним джерелом доходу для режиму Лукашенка, санкції щодо нього раніше також запровадили ЄС та Канада;
  • Центральну виборчу комісію Республіки Білорусь (ЦВК) та її нових членів.

Під блокуючі санкції США також потрапив літак Boeing 737 (EW-001PA), що належить уряду Білорусі і використовувався як президентський літак Лукашенка.

Водночас Державний департамент США оголосив про запровадження візових обмежень проти ще 14 осіб, у тому числі посадовців режиму Лукашенка.

Як повідомлялося, Європейський парламент 15 березня затвердив резолюцію, що засуджує систематичні репресії білоруського режиму проти білоруського народу та інакодумців і закликає до подальших санкцій проти цієї країни.

Источник: Корупция Ру