НАБУ вимагає для ексміністра інфраструктури Пивоварського заставу у 20 мільйонів

пивоварський

Національне антикорупційне бюро просить суд застосувати до колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського запобіжний захід у вигляді застави у 20 млн₴

Об этом сообщает Архив компромата


Про це сам Пивоварський повідомив у Facebook.

Так, за його словами, він отримав клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді застави.

"НАБУ просить суд застосувати до мене запобіжний захід у вигляді застави у сумі 20 млн грн", – зазначив ексміністр.

Як пише Пивоварський, НАБУ підозрює його у лобіюванні інтересів одного із власників приватних причалів.

"Моя складова у вчиненні злочину полягає у виступі на засіданні Кабміну та фактично підписанні документу, який попередньо пройшов погодження в зацікавлених (профільних) міністерствах, проголосований членами уряду на його засіданні та в подальшому заюстований Мін’юстом", – додав він.

Зі свого боку, колишній урядовець категорично не погоджується з тим, що викладено в повідомленні про підозру, а також у клопотанні про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 22 лютого детективи НАБУ повідомили ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику Володимиру Шульмейстеру про підозру у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад $30 млн.

У НАБУ повідомили, що в липні 2015 року тогочасний міністр спільно зі своїм заступником забезпечили прийняття наказу, за яким корабельний збір із суден в морському порту "Південний" разом із ДП "АМПУ" почали стягувати й приватні компанії (у пропорції 50:50). Однак за законом стягнення такого збору є виключною прерогативою ДП як користувача акваторії порту, що належить державі.

До того ж, за даними НАБУ, одним із бенефіціарних власників згаданих приватних компаній виявилася особа, яку підозрюють у корупції в ПАТ "ДПЗКУ" і яка перебуває в розшуку та під санкціями РНБО. За відповідним провадженням у розшук оголошено колишнього голову ДПЗКУ Петра Вовчука та російського мільярдера Олексія Федоричева.

Источник: Архив компромата