Україна та Велика Британія підписали угоду про цифрову торгівлю

лондон,велика,британія

Велика Британія підписала ключову угоду про цифрову торгівлю з Україною, яка підтримає економіку країни та значно покращить наші торгові та інвестиційні відносини.

Об этом сообщает Конфликты РУ


Як ідеться в повідомленні британського уряду, Міністерство бізнесу та торгівлі мобілізує британський бізнес до участі в майбутніх проєктах реконструкції в Україні за допомогою великої конференції "Шлях до відновлення України".

Велика Британія обіцяє продовжити скасування мит на всі українські товари до березня 2024 року. Це сталося після того, як Велика Британія в травні 2022 року ухвалила рішення знизити мита на всі товари з України до нуля.

Як повідомляється, Департамент бізнесу та торгівлі прийняв низку українських міністрів, а також 200 британських і міжнародних компаній і офіційних осіб у Mansion House, щоб закласти основу для більш тісної співпраці в майбутньому.

Україна матиме гарантований доступ до фінансових послуг, важливих для зусиль з реконструкції, завдяки спрощенню транскордонних потоків даних угодою. Українські підприємства також зможуть ефективніше та дешевше торгувати з Великою Британією за допомогою електронних транзакцій, електронних підписів та електронних контрактів.

Ця угода про цифрову торгівлю демонструє, що українські IT-компанії, які працюють в Україні, користуються попитом у всьому світі, незважаючи на всі виклики війни.

Загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка Великої Британії, обіцяна з 24 лютого 2022 року, зараз становить понад 4 млрд фунтів стерлінгів.

Як зазначається, угода усуне перешкоди для цифрової торгівлі та дозволить більш ефективно здійснювати партнерські ініціативи та спільну роботу. Це також сприятиме прискоренню економічного відновлення завдяки швидшій реалізації проєктів реконструкції критичної інфраструктури шляхом впровадження кращих процесів і стандартів.

Источник: Собеседник