"Укргідроенерго" вже відновило чверть із втрачених внаслідок обстрілів потужностей

укргідроенерго,укргидроэнерго

"Укргідроенерго" вже відновило 500 МВт і в другій черзі має відновити ще 1500 МВт втрачених внаслідок російських атак потужностей.

Об этом сообщает Инсайдер РУ


"Через обстріли росіян "Укргідроенерго" втратило понад 2000 МВт потужностей. Ми оцінили прямі збитки компанії, в тому числі через окупацію Каховської ГЕС, приблизно в $1 млрд. [...] Зараз ми шукаємо нових партнерів для нестандартних рішень для відновленої критичної інфраструктури з додатковою безпекою", – зазначила членкиня наглядової ради "Укргідроенерго" Наталія Микольська під час Ukrainian Energy Transition Forum.

За словами Микольської, після атак в "Укргідроенерго" вже відновили 500 МВт потужностей. Для другої черги компанія повинна відновити ще 1500 МВт, втрачених потужностей.

Як зазначили в "Укргідроенерго", все буде зроблено з урахуванням максимального захисту обладнання, а для подальшого розвитку гідроенергетики впроваджуватимуть новітні рішення для відновлення втрачених потужностей та збільшення частки компанії в Об’єднаній енергосистемі.

"Незважаючи на війну, "Укргідроенерго" залишилося прибутковим і має намір продовжувати проєкти розвитку та відновлення. ГЕС і ГАЕС компанії беруть активну участь у балансуючому ринку, а саме в коригуванні добового графіка навантажень для покриття піків і спадів та в регулюванні частоти/потужності. Окрім того, при розвантаженні атомних і теплових енергоблоків під час ракетних ударів гідроелектростанції компенсували брак генеруючих потужностей в енергосистемі України", – підкреслили в компанії.

Источник: Компромат